Cashper

Leningen

Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening

Als het gaat om leningen zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Kredieten zijn in twee soorten onder te verdelen, namelijk consumptief krediet en hypothecair krediet. Het verschil tussen beiden is dat het consumptief krediet afgesloten wordt zonder onderpand en het hypothecair krediet vraagt om een duurzaam goed als onderpand. Ofwel, bij een hypothecair krediet is er al een bestemming voor het geld bevestigd, waarvan het meest bekende en belangrijke voorbeeld het kopen van een huis is. Wat betreft het consumptief krediet, zijn er vele verschillende mogelijkheden. Graag leggen wij u uit wat al deze verschillende vormen zijn en wat deze impliceren.

Verscheidene mogelijkheden consumptief krediet

Onder de term consumptief krediet vallen veel verschillende soorten. De meest bekende opties die men heeft binnen het consumptief krediet zijn:

  • Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet is er geen sprake van een vast leenbedrag, maar heeft de geldnemer een bepaald kredietlimiet waarbinnen hij/zij geld mag opnemen. Eventuele geldbedragen die de lener heeft afgelost kunnen weer opgenomen worden, zo lang het binnen het kredietlimiet valt. Een nadeel van het doorlopend krediet is dat men van te voren niet weet hoeveel rente er betaald zal moeten worden, aangezien er een variable rente wordt doorberekend.

In tegenstelling tot het doorlopend krediet, wordt in dit geval het bedrag dat men leent in één keer volledig op de rekening van de aanvrager gestort. Afgeloste bedragen kunnen dan ook niet weer opgenomen worden. De rente en aflossing zijn elke maand gelijk en de looptijd wordt van te voren bepaald. Vaak worden persoonlijke kredieten gebruikt voor de aankoop van een auto of voor een verbouwing van het huis.

  • Minikrediet

Voor dit type krediet is er sprake van een klein geldbedrag tussen de 50 en 1000 euro wat geleend kan worden voor een korte periode van ongeveer een maand. De aanvraag wordt via het internet verwerkt, en het geldbedrag kan vaak diezelfde dag nog op uw rekening bijgeschreven worden. Een minikrediet kan bijvoorbeeld een uitkomst bieden als men maar een (tijdelijk) klein krediet te kort heeft of als men niet door een BKR toetsing zou komen, aangezien veel aanbieders van minikredieten geen BKR-toetsing verplicht stellen.

Lijkt erg veel op een persoonlijke lening, alleen is in dit geval de geldgever niet een financiële instelling maar een vriend, kennis of familielid. Het biedt een alternatief voor de mensen die niet in aanmerking komen bij een bank of andere kredietmaatschappij.

Als u besluit om te gaan lenen, is het van belang om altijd een optie te kiezen die het beste bij uw persoonlijke situatie past. Aan elke optie kleven voor- en nadelen, maar wat de een als voordeel bestempelt kan de ander juist als nadeel zien en visa versa. Vandaar dat het raadzaam kan zijn om eerst uw persoonlijke wensenlijst op te stellen en daarna op zoek te gaan naar een leenoptie die daar het beste bij past. Factoren om te overwegen zijn de snelheid waarmee u het geldbedrag wilt ontvangen, de hoogte van het bedrag, looptijd en hoeveel persoonlijke gegevens nodig zijn voor de afhandeling van de aanvraag. De kans is groot dat u dan tot het beste besluit komt.


Let op! Geld lenen kost geld