Cashper

Lening

Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening

Voor veel Nederlanders is een lening dé manier om van een extraatje te genieten. Ten tijde van de kredietcrisis is het aantal leenaanvragen in Nederland dan ook fors gestegen. Ondanks dat op dit moment de crisis zo goed als voorbij is, zijn de naweeën nog steeds goed te merken. Misschien bent u ook wel een van de Nederlanders die zijn of haar baan is verloren, appeltje voor de dorst heeft moeten opofferen of krapper bij kas zit door de bezuinigingen die de overheid noodgedwongen heeft moeten invoeren.

Voor de mensen die hard getroffen zijn door de crisis kunnen de kosten van een wasmachine of auto die onverhoeds kapot gaat niet altijd in één keer voldaan worden. Een populaire vorm van lenen in zo’n geval is een flitskrediet. Dat is een klein krediet, vaak tussen de 50 en 500 euro, met een korte looptijd. Dit bedrag wordt vaak gebruikt voor een onverwachte noodzakelijke uitgave of voor een persoonlijk extraatje.

Wat zijn de voordelen?

Als men tot het besluit komt om een benodigd bedrag te lenen, zijn er vele opties mogelijk. Voor grotere bedragen kan men denken aan een persoonlijke lening bij een bank, voor kleinere bedragen is bijvoorbeeld het flitskrediet een goede optie. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een bedrag lenen bij een kredietverlener?

  • Het biedt de kans om een directe uitgave of aankoop te doen, zonder daar eerst lang voor te sparen.

Soms kan het voordelig zijn om op dit moment een aankoop of uitgave te doen in plaats van later, door dat er bijvoorbeeld een kortingsactie geldt. Vaak komt zo’n uitgave eerder dan verwacht en in zo’n geval kan het voordelig zijn om het benodigde bedrag nu te lenen en later terug te betalen.

  • Voorwaarden zijn van te voren vastgelegd; u weet precies waar u aan toe bent.

Als u leent bij een kredietverstrekker zult u altijd een schriftelijk overzicht van de algemene voorwaarden ontvangen. Op die manier weet u wat uw rechten en plichten zijn bij het aangaan van een lening. Let dan ook goed op wanneer dit niet het geval is.

  • Een snelle oplossing voor een (tijdelijk) krediet tekort of grote uitgave.

Een krediet is vaak vrijblijvend en kosteloos aan te vragen op ieder moment via het internet. In sommige gevallen staat het geld diezelfde dag nog op uw rekening, waardoor het kredietprobleem snel opgelost is.

Wees zeker van uw zaak

Zoals hierboven beschreven kan een aangevraagd krediet een passende oplossing bieden wanneer iemand tijdelijk niet voldoende middelen heeft voor een bepaalde uitgave of aankoop. Als men besluit een lening aan te vragen is het wel van uiterst belang dat de persoon in kwestie zeker is van de terugbetaling daarvan. Deze moet namelijk altijd terugbetaald worden in de vooraf bepaalde periode, anders kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht. In het meest ongelukkige geval kan er zelfs een incassobureau ingeschakeld worden om het verschuldigde bedrag te innen. Het is wel zo dat een kredietverstrekker de verantwoordelijkheid heeft om het bedrag pas te verstrekken als niets erop duidt dat de aanvrager het bedrag niet terug kan betalen. Een BKR toetsing hoeft daarbij niet altijd noodzakelijk te zijn.

Let op! Geld lenen kost geld