Cashper

Krediet

Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening

Veilig betalen met uw creditcard?

Een van de meest bekende vormen van krediet is de creditcard. Helaas is dit type krediet de afgelopen jaren veelvuldig negatief in het nieuws gekomen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel zaken bekend waarin de creditcardgegevens van duizenden mensen dankzij hackers openbaar werden gemaakt of gevallen van creditcardfraude dankzij phishing mails. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer mensen huiverig zijn voor het gebruik van een creditcard.

Ondanks deze berichten, is een creditcard niet een onveilige manier van betalen. Dit komt doordat creditcardmaatschappijen en banken erg proactief zijn in het optimaliseren van de veiligheid omtrent betalen met een creditcard. Ook houden creditcardmaatschappijen nauwlettend verdachte transacties in de gaten, om zo spoedig mogelijk actie te ondernemen in het geval van fraude. Het is ook bijna altijd zo dat de kaarthouder zelf niet de voornaamste dupe is van creditcardfraude, maar de creditcardmaatschappij, aangezien deze het verdwenen geldbedrag moet vergoeden.

Wat kunt u zelf doen om creditcardfraude te voorkomen

Er zijn ook veel maatregelen die u zelf kunt treffen om zo min mogelijk risico te lopen om slachtoffer te worden van creditcard fraude. In het lijstje hieronder hebben wij een aantal van de meest belangrijke maatregelen opgenomen:

  • Waar u ook uw creditcard gebruikt, probeer deze goed in het oog te houden tijdens het aangaan van een transactie en zorg ervoor dat de creditcard z.s.m. weer bij u terugkomt.
  • Pas op voor de welbekende ‘phishing’ emails en telefoontjes. Phishing houdt in dat criminelen gevoelige informatie van u proberen te verkrijgen, door zich voor te doen als een vertrouwde en bekende instantie, zoals bijvoorbeeld uw bank. Vaak is het opgezet om betaalgegevens te verkrijgen, waardoor de criminelen in kwestie toegang tot uw vermogen kunnen krijgen. Uw eigen bank of andere instelling zal nooit vragen om vertrouwelijke betaalinformatie via een email of telefoontje.
  • Kijk altijd uw creditcard afschriften na, zodra u deze ontvangt. Als er betalingen tussen zitten die u niet herkent, kan het zo zijn dat er fraude is gepleegd met uw creditcard. Het is dan van belang om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met uw bank of creditcardmaatschappij.
  • Ookal is er niemand in de buurt, het is alsnog verstandig om altijd het intoetsen van uw pincode af te schermen.
  • Zorg ervoor dat uw computer altijd goed beveiligd is tegen virussen en spyware, zodat criminelen geen toegang hebben tot de persoonlijke informatie op uw PC.

Het is uiteraard niet zo dat iedereen met een creditcard gedoemd is om slachtoffer te worden van fraude. Zolang u zich bewust bent van de gevaren en veilig met uw creditcard en persoonlijke gegevens omgaat, kunt u met een gerust hart betalingen met uw creditcard voldoen. Let wel altijd op dat een creditcard een vorm van lenen is; aan het einde van de maand moet u altijd het uitgegeven bedrag via de creditcard aan de maatschappij betalen, soms ook inclusief rente. Ook zitten er vaak kosten verbonden aan het in bezit hebben van een creditcard, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Geen zin om een creditcard aan te schaffen, maar wel op zoek naar extra krediet deze maand? Bij Cashper kunt u een kortlopende minilening aanvragen, waarbij het bedrag diezelfde dag nog op uw rekening kan staan.


Let op! Geld lenen kost geld