Cashper

Veelgestelde vragen Wij helpen u graag!

Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening

Alles over een Cashper minilening

Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Neem telefonisch of per e-mail contact op. Wij helpen u graag persoonlijk verder.

Waar kan ik een mini lening voor gebruiken?

Een mini lening is bedoeld om een plotselinge financiële tegenslag op te vangen. Bijv. als uw wasmachine onverwacht kapot raakt en u snel geld nodig hebt voor reparatie of vervanging. Of wanneer u een rekening direct moet betalen, omdat u anders zult worden afgesloten. Een mini lening is niet noodzakelijk bedoeld voor consumptieve uitgaven. Een mini lening is alleen geschikt als u binnen de leentermijn voldoende financiële ruimte hebt om het bedrag terug te betalen.

Wat is een mini lening precies?

Cashper biedt extra bestedingsruimte voor op korte termijn in de vorm van kleine leningen van € 50 t/m € 1000 met een looptijd van 15 of 30 dagen. Een mini lening is alleen geschikt wanneer u binnen de termijn van 15 of 30 dagen voldoende financiële ruimte heeft om het bedrag terug te betalen. Een mini lening is een voorschot op uw toekomstige inkomsten, die binnen de leentermijn vallen.

Hoe werkt het aanvragen van een eerste mini lening?

Als u voor de eerste keer een mini lening aanvraagt, dient dit altijd te gebeuren via onze website. Selecteer met behulp van de slider welk bedrag u nodig heeft met de gewenste looptijd van 15 of 30 dagen. Klik op "Kies minilening", vul het aanvraagformulier in en ga akkoord met de voorwaarden. Zodra uw mini lening aanvraag binnen is, vragen wij om uw klant account te activeren en een aantal documenten toe te sturen. Zodra alle documenten binnen zijn, is uw aanvraag afgerond. Wij handelen deze snel af en houden u op de hoogte via SMS en e-mail.

Kan ik meerdere mini leningen tegelijk aanvragen?

U kunt bij Cashper niet meer dan één mini lening per keer afsluiten. Dit betekent dat wanneer u een mini lening van ons hebt ontvangen er geen nieuwe mini lening wordt goedgekeurd, voordat de huidige mini lening is terugbetaald.

Wat kan ik doen als ik een klacht heb?

Heeft u een klacht? Dan kunt u het klachtenformulier invullen. U vindt het formulier hier: Klachtenformulier
Wij streven ernaar uw klacht binnen twee werkdagen af te handelen.

Hoe betaal ik mijn mini lening terug?

U ontvangt de factuur voor uw mini lening via e-mail en/of per post, afhankelijk van de door u gekozen service optie. Op de factuur vindt u het totale bedrag wat u aan Cashper dient terug te betalen. De makkelijkste manier om terug te betalen is via iDEAL in uw account. U kunt de mini lening ook terugbetalen door een bankoverschrijving te maken aan de hand van de gegevens op de factuur. Vermeld bij uw terugbetaling altijd het factuurnummer en klantnummer in de omschrijving.

Op welk rekeningnummer kan ik terugbetalen?

Op de factuur die u van ons ontvangen heeft staat het rekeningnummer vermeld. Vermeld bij uw terugbetaling altijd het factuurnummer en uw klantnummer in de omschrijving. De tenaamstelling die u kunt gebruiken is Cashper.

De makkelijkste en snelste manier is om over te maken via iDEAL in uw account.

Moet ik voor een SMS-bericht betalen?

Nee, aan SMS-berichten van of naar Cashper zijn geen extra kosten verbonden. U betaalt alleen de standaard kosten, die uw mobiele telefoon provider in rekening brengt voor het versturen van een SMS-bericht. Wilt u weten welke kosten dit precies zijn? Kijk dan op de website van uw mobiele telefoon provider voor een specificatie van deze kosten, of neem contact op met de klantenservice van uw mobiele telefoon provider.

Wanneer start de looptijd van een mini lening?

De 15 of 30 dagen termijn start op de dag, waarop de uitbetaling van de mini lening plaatsvindt. U wordt hierover geïnformeerd per e-mail en SMS.

Hoe snel staat een mini lening op mijn bankrekening?

Nadat uw aanvraag is goedgekeurd informeren we u daarover per SMS.

Wanneer kan ik weer een volgende mini lening aanvragen?

Zodra wij de terugbetaling van uw mini lening hebben ontvangen en verwerkt, ontvangt u een sms waarin staat dat u opnieuw een mini lening kunt aanvragen. Via de website logt u in met uw klant account bij Cashper, waarna u een nieuwe aanvraag kunt doen.

Cashper is te allen tijde gerechtigd een aanvraag niet te behandelen. Cashper is daarnaast te alle tijden gerechtigd een aanvraag te weigeren zonder opgaaf van reden.

Waarop kan mijn aanvraag worden afgekeurd?

Cashper verstrekt mini leningen aan in Nederland woonachtige consumenten vanaf 21 jaar met een netto inkomen van minimaal € 900. Uw mini lening aanvraag wordt door ons afgewezen, wanneer u niet door onze kredietcontrole komt. Bij iedere aanvraag die u indient, beoordelen we opnieuw of u in aanmerking komt voor een mini lening. Daarnaast verstrekken wij ook geen nieuwe mini lening, wanneer u de vorige mini lening nog niet hebt terugbetaald.

De volgende inkomenstypes komen niet in aanmerking voor een lening:
WWB
Wajong
Uitzendkracht Fase A/1/2
Ziektewet
ZZP-ers
Studiefinanciering


Kan ik een medewerker bij Cashper persoonlijk spreken?

Ons Customer Service Team staat tijdens openingstijden graag voor u klaar om vragen te beantwoorden. Cashper is op werkdagen van 09:00 tot 17:30 bereikbaar via telefoonnummer 010-66 900 66 (lokaal tarief). Bij vragen kunt u ons ook een e-mail sturen. We zijn bereikbaar via info@cashper.nl en proberen alle vragen per e-mail binnen maximaal één uur te beantwoorden. Vermeld altijd uw postcode in de e-mail voor een snelle afhandeling.

Heeft u een vraag over uw openstaande lening? Bel dan naar onze incasso afdeling van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30 op 010- 74 20 900 of e-mail naar incasso@cashper.nl. Stuurt u een email? Vermeld dan uw klantnummer in de e-mail voor een snelle afhandeling.

Wat zijn de openingstijden bij Cashper?

U kunt op elk moment van de dag een mini lening aanvragen bij Cashper, ook 's avonds en in het weekend. Ons Customer Service Team behandelt uw aanvraag tijdens openingsuren. We helpen u graag van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30. Op zaterdag en zondag is ons kantoor niet geopend.

Heeft u een vraag over een openstaande lening? U kunt dan terecht bij onze incasso afdeling van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:30.

Wat is iDEAL?

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. U rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Wat zijn de voordelen van terugbetalen met iDEAL?

iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere online betaalmethoden. iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig. Betalen met iDEAL kan meteen, u hoeft zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers. iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaalgegevens worden voor u ingevuld en u wordt direct op de hoogte gebracht van de geslaagde betaling. U houdt constant controle en overzicht op uw betaling, de iDEAL betaling is meteen zichtbaar in uw rekeningoverzicht.

Wat is terugbetalen via IBAN?

Wanneer de minilening wordt uitbetaald, krijgt u een Maltees rekeningnummer van Novum Bank Ltd. Wanneer u uw minilening moet terugbetalen, maakt u dit gemakkelijk weer over naar dit Maltees rekeningnummer met uw Nederlandse IBAN nummer. Wanneer het geld op dit nummer staat, heeft u terugbetaald.

U heeft hierbij te maken met een buitenlandse overboeking en sommige banken hanteren een verwerkingstijd van 24 uur vanwege veiligheidsredenen.

Wij adviseren u via iDEAL terug te betalen.

Hoe lang duurt het voor mijn IBAN terugbetaling verwerkt is?

De verwerkingstijd van terugbetalen met IBAN is afhankelijk via welke bank u betaalt. Over het algemeen is de betaling dezelfde dag nog verwerkt.

Houd er rekening mee dat sommige banken een verwerkingstijd van 24 uur hanteren vanwege veiligheidsredenen.

Hoe werkt terugbetalen via IBAN?

Bij het terugbetalen via IBAN heeft u te maken met een buitenlandse overboeking. Bij sommige banken moet u extra aangeven of controleren dat u een buitenlandse overboeking gaat doen.

Hieronder wordt uitgelegd hoe dit werkt via internet bankieren bij ABN Amro en ING.

ABN Amro

  1. Log in uw account;
  2. Bij ‘Beheer’ klikt u bij ‘Betaalprofielen’ op ‘Instellingen overboekingen buitenland’;
  3. Identificeer met uw e.dentifier, indien nodig;
  4. Dan kunt u per rekeningnummer aangegeven voor hoelang u de buitenlandse overboekingen aan wilt zetten;
  5. Bevestig dit met uw e.dentifier.

Let op: Het duurt 2 uur voordat de bevoegdheid betalen naar het buitenland actief is binnen Internet Bankieren.

ING

  1. Log in uw account (gebruikersnaam en wachtwoord);
  2. Bij ‘Alles in mijn ING’ klikt u bij ‘Betalen’ op ‘Overschrijven’;
  3. Vul de betaalgegevens in;
  4. Vul de tancode in.

Wat gebeurt er zodra ik mijn aanvraag heb afgerond?

Na ontvangst van uw aanvraag worden uw gegevens door ons op juistheid gecontroleerd. Vervolgens voeren we een zogenaamde "credit check" uit. Bij het uitvoeren van de kredietcontrole worden uw documenten en de ingevulde gegevens in het aanvraagformulier gebruikt. Uit de kredietcontrole volgt een kredietscore. De uitkomst van de kredietscore is afhankelijk van o.a. het postcodegebied waar u woont, uw inkomen en uw leeftijd. Zo is de minimum leeftijd om bij Cashper een mini lening te verkrijgen 21 jaar en dient u woonachtig in Nederland te zijn. Van de uitkomst van de kredietscore brengen wij u per SMS op de hoogte.

Kom ik ook in aanmerking met een BKR notering?

Ja, ook met een BKR notering kunt u bij ons in aanmerking komen voor een mini lening. Een door Cashper verstrekte mini lening heeft standaard een vaste korte looptijd van 15 of 30 dagen. We bekijken uw financiële situatie en beoordelen aan de hand daarvan of deze een mini lening voor 15 of 30 dagen kan rechtvaardigen.

Ik heb mijn eerste mini lening op tijd terugbetaald. Wat nu?

Als u tevreden bent en alles is afgehandeld, gebeurt er niets. Zowel u als Cashper zijn de overeengekomen afspraken nagekomen. Er is geen openstaand saldo meer en u zult geen naheffingen ontvangen in wat voor vorm dan ook. Wel kunt u als klant nieuwsbrieven van Cashper ontvangen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u zich te allen tijde uitschrijven hiervoor.

Wat gebeurt er als ik niet binnen de termijn terugbetaal?

Wanneer u niet binnen de leentermijn terugbetaalt, zal u maximaal drie aanmaningen ontvangen. De eerste aanmaning heeft een betalingstermijn van 14 dagen. De volgende twee vervallen na 10 dagen. Wij raden u aan op tijd terug te betalen om eventuele aanmaningen, vertragingsrente en incassokosten te voorkomen.

Let op! Geld lenen kost geld