Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening
BlogSocialButtons

Voorjaarsvakantie: wat valt er te doen?

Cashper

Voorjaarsvakantie 2016

Vanaf 20 februari begint voor de meeste scholen de voorjaarsvakantie. Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders trekken er tijdens deze vakantie op uit, verwacht NBTC Holland Marketing. Zo'n 650.000 vakanties worden in het buitenland doorgebracht en ruim 550.000 in Nederland. De meeste mensen, die naar het buitenland gaan, gaan voornamelijk op wintersport. De vakanties in Nederland worden voornamelijk in een bungalow of vakantiehuisje doorgebracht. Gaat u niet naar het buitenland of naar een vakantiehuisje in Nederland? Gelukkig zijn er tijdens de voorjaarsvakantie nog genoeg andere dingen in Nederland te doen. Wij geven u zes tips voor zowel binnen als buiten.

Zes tips om te doen in de voorjaarsvakantie:

Tip 1. Op wereldreis in de dierentuin

In Nederland zijn verschillende dierentuinen te vinden. Heeft u zin in een gezellig dagje weg met de kinderen? Dan is een dagje dierentuin altijd een goed idee. Ga samen op wereldreis in Diergaarde Blijdorp, een van de grootste dierentuinen van Nederland. Ga op bezoek bij de bizons in Noord-Afrika, ontdek de waterwereld in het Oceanium of duik de tropische Amazone in met honderden Zuid-Amerikaanse vlinders en geurige bloemen. Daarnaast zijn er de hele dag activiteiten in het park. Zo kunt u zien hoe dieren worden gevoerd, maar kunt u ook een vogel show bezoeken. Bij de ingangen van Blijdorp vindt u altijd een actueel overzicht van wat er de hele dag te doen is. Een dagje Blijdorp is voor iedereen geschikt. Bestel online tickets mét korting via de site van Diergaarde Blijdorp. Dit is vooral handig tijdens de drukke vakantieperiodes en het scheelt ook nog wat in de portemonnee. Voor de lunch kunt u terecht bij de restaurants in het park, maar zelf eten en drinken meenemen kan natuurlijk ook.

Tip 2. Museum bezoeken

Heeft u zin in een educatief dagje uit zonder dat u en de kinderen zich gaan vervelen? Ga dan naar NEMO in Amsterdam. Bij NEMO ontdekt u hoe de wetenschap werkt aan de hand van verschillende workshops en tentoonstellingen. Ga bijvoorbeeld bij de kettingreactie kijken. Dit is een super interessante demonstratie waarin actie/reactie en oorzaak/gevolg op spelenderwijs wordt uitgelegd. Of maak een eigen zeilboot of programmeer een eigen computerspel. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van de activiteiten bij NEMO. Liever naar een ander museum? Op www.museumkids.nl/agenda-en-tips vindt u het voorjaarsvakantie programma van allerlei musea in Nederland. Ga bijvoorbeeld op Jedi training bij Space Expo of maak je eigen Perzische toverlamp in het Wereldmuseum.

Tip 3. Ontdek de natuur

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er door heel Nederland leuke activiteiten te vinden in de natuur. Zo organiseert Natuurmonumenten verschillende activiteiten om te laten zien hoe mooi de natuur in Nederland is. Leer bij de Nieuwkoopse plassen hoe het weer werkt, leer de wolken herkennen en maak ook nog een mooie vaartocht. De workshop wordt gegeven door de boswachter van Natuurmonumenten. Hij maakt graag natuurfoto's als het hard stormt of onweert. Hij weet daarom heel goed hoe het weer kan worden voorspeld door te kijken naar de wolken. U hoeft niet per se af te reizen naar de Nieuwkoopse plassen om de natuur in Nederland te ontdekken. Bezoek een bos bij u in de buurt voor een mooie wandeling en leer uw eigen omgeving kennen.

Tip 4. Heerlijk slenteren op een beurs

Wilt u gezellig een dagje uit met uw vriendinnen dan is de Huishoudbeurs het perfecte uitje. Deze vindt plaats van 20 tot en met 28 februari 2016 in de Amsterdam Rai. Je vindt er alles over mode, eten en drinken, wonen, vrije tijd, vakanties, interieur, maar ook modeshows, workshops en optredens van artiesten. Wanneer u van plan bent om naar de huishoudbeurs te gaan en binnenkort een baby verwacht of een ware dierenvriend bent, bezoek dan ook de Negenmaandenbeurs of de Best Friend Event. Deze vinden in de hallen ernaast plaats. Bekijk de website voor de exacte data. Op de negenmaanden beurs vindt u informatie en inspiratie op het gebied van zwangerschap en baby's. De Best Friend Event is vooral gericht op baasjes en hun huisdieren. U vindt er interessante demonstraties en informatie over voeding, gedrag en producten en diensten voor uw huisdier. Ook in Ahoy Rotterdam vindt er een leuke Gezinsbeurs plaats met activiteiten voor de hele familie.

Tip 5. Film kijken

Als het wat druilerig weer is tijdens de voorjaarsvakantie is het altijd fijn om films te kijken. Lekker thuis op de bank met een leuke film. Popcorn en cola erbij en u waant zich als het ware in de bioscoop. Geen leuke films thuis of alles al gezien? Stream een film via Netflix of huur een film via Pathé Thuis of Videoland. U kunt er ook een uitje van maken en de bioscoop bezoeken. Momenteel draaien er enkele leuke familiefilms, zoals Zootropolis, Alvin and the Chipmunks en Buurman & Buurman. Vaak hebben bioscopen voordelige kaartjes voor kinderen, tieners, studenten en zelfs voor wanneer u met het hele gezin gaat. Wilt u echt een unieke filmervaring beleven? Ga dan naar Omniversum in Den Haag. Hier worden er verschillende themafilms op een scherm vertoond dat net zo groot is als een halve voetbalveld! In combinatie met het sublieme geluid, wordt u als het ware de film ingetrokken. Tijdens de voorjaarsvakantie biedt Omniversum een uitgebreide programmering met films voor jong en oud.

Tip 6. Samen uw woning ontdoen van rommel, vuil en stof

De voorjaarsvakantie is ook een mooie tijd voor de grote schoonmaak. Uw woning lekker ontdoen van rommel, vuil en stof. Maar hoe pakken we dit? Schoonmaken is niet altijd leuk zeker als het een grote klus is. Op het internet zijn er tal van adviezen en tips te vinden over hoe u de grote schoonmaak het beste kunt aanpakken. Wij zijn van mening dat u dit het beste met het hele gezin kunt doen. Op deze manier wordt schoonmaken een stuk leuker, waardoor het sneller gaat. Bepaal eerst wat er gedaan moet worden en verdeel de taken. Laat bijvoorbeeld uw kinderen hun speelgoed opruimen, laat uw partner de ramen zemen en stofzuigen en u kunt alles afstoffen. Verzamel ook kleding, schoenen en andere spullen die u niet meer gebruikt. Breng deze naar de kringloopwinkel bij u in de buurt of verkoop ze via marktplaats.

Zoals u heeft kunnen lezen, hoeft u zich absoluut niet te vervelen tijdens de voorjaarsvakantie. Heeft u al bedacht wat u gaat doen of nog een tip voor de voorjaarsvakantie? Deel ze gerust met ons op onze Facebookpagina.

BlogSocialButtons
Terug naar het overzicht
Let op! Geld lenen kost geld
Klantbeoordeling 0/10 gebaseerd op 0 recensies op Ekomi