Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening
BlogSocialButtons

Internationale Vrouwendag: 5 invloedrijke vrouwen

internationale vrouwendag
Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De dag waarop de rechten van de vrouw worden gevierd. Internationale vrouwendag staat jaarlijks in het teken van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen over de gehele wereld. Deze vrouwendag is ontstaan in de 20e eeuw doordat vrouwen in die periode voor hun rechten opkwamen. Het gaat hierbij vooral om kiesrecht en gelijkheid op de arbeidsmarkt.

​Historie Internationale Vrouwendag

​Internationale Vrouwendag kent een lange historie. Internationale Vrouwendag is ontstaan in 1910 op 8 maart. Op deze dag vond toen een grote staking plaats door vrouwen in New York. Men staakte omdat de textielindustrie destijds volop vrouwen uitbuitte en dit was dan ook het begin van de vrouwenemancipatie. Het idee om Internationale Vrouwendag in het leven te roepen kwam van de Duitse socialiste Clara Zetkin, die in 1911 een conferentie hield voor socialistische vrouwen en opperde om meer aandacht te vragen voor de onmenselijke situaties waarin sommige vrouwen zich bevonden. Zo’n 6 jaar later, op 8 maart 1917, brak er weer een staking uit onder vrouwen, dit keer in Sint-Petersburg, waardoor 8 maart officieel Internationale Vrouwendag werd.

​Internationale Vrouwendag anno nu

Vandaag de dag wordt tijdens Internationale Vrouwendag de balans opgemaakt. Waar staan we nu en waar kan het nog beter? In Nederland is het best goed geregeld voor de vrouw en is er gelijkheid, maar in sommige derdewereld landen helaas niet. Op Internationale Vrouwendag wordt hier extra aandacht aan besteedt. Zo worden er vaak lezingen gehouden door organisaties om mensen hiervan op de hoogte te brengen om dit te veranderen. ​In Nederland is Internationale Vrouwendag vooral de dag voor vrouwen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Geef ze extra complimenten, geef ze een bos bloemen of een ander kleinigheidje om te laten zien dat ze er toe doen. Dus kent u een vrouw die het verdient om extra verwend te worden met Internationale Vrouwendag? Vergeet haar dan niet.​

​Powervrouwen

De verschillen tussen man en vrouw zijn vandaag de dag een stuk kleiner dan vroeger. Zo zijn er verschillende powervrouwen die een goed voorbeeld zijn voor de vrouw en hun mannetje wel kunnen staan. In het kader van Internationale Vrouwendag hebben wij een top 5 voor u samengesteld met volgens ons de meest inspirerende en meest invloedrijke vrouwen.

Powervrouw 1: Angela Merkel
​De Duitse bondskanselier Angela Merkel is al jarenlang een machtigste vrouwen ter wereld. Als leider van Duitsland heeft ze ervoor gezorgd dat Duitsland als enige land stabiel bleef in de wereldwijde crisis. Daarnaast leverde ze een groot aandeel om de economie in Griekenland weer op gang te helpen. Ook nu bij het bestrijden van terrorisme speelt Angela Merkel een grote rol. Ze neemt graag het voortouw en bemiddelt vaak tussen andere landen. Angela Merkel staat zeker haar mannetje tussen president Barack Obama en president Vladimir Putin.

Powervrouw 2: Doutzen Kroes
Doutzen Kroes is een van van de best betaalde modellen van Nederland. Zo werd ze het gezicht van L'Oréal en in 2007 het nieuwe gezicht van lingeriemerk Victoria's Secret. Sinds 2008 hoort Doutzen bij de vijf best betaalde modellen ter wereld. Naast het model zijn is Doutzen ook ambassadeur voor Dance4Life en zet ze zich in om hiv en aids wereldwijd terug te dringen.

Powervrouw 3: Koningin Máxima
​Koningin Máxima is een van de meest invloedrijke vrouwen van Nederland. Voordat ze koningin werd van Nederland vervulde ze verschillende functies bij verschillende banken, zoals bij de Deutsche Bank. Als koningin bekleedt Máxima nog steeds verschillende functies. Ze zet zich in het buitenland al jarenlang in voor het vergroten van toegang tot financiële diensten, het verbeteren van consumentenbescherming en financiële vaardigheden.Ook in Nederland heeft koningin Máxima verschillende functies. Zo is de koningin sinds 10 juni 2015 erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs. Dit platform werkt de komende vijf jaar mee aan het realiseren van muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool.

​Powervrouw 4: Oprah Winfrey
​Oprah Winfrey was bekend als de tv host van de bekende 'The Oprah Show' uit Amerika. Ze groeide op in bittere armoede en had een slechte jeugd. Na haar studie communicatie ging ze vervolgens voor de tv werken. Haar talent werd ontdekt en ze werd gevraagd om te presenteren. Binnen een paar maanden was het programma het best bekeken programma van de zender en werd de show omgedoopt tot 'The Oprah Show'. Na 1986 werd de Oprah Winfrey Show door heel Amerika uitgezonden en was het de best bekeken talkshow ter wereld. Hierdoor werd Oprah Winfrey de eerste zwarte miljardair ter wereld. Sinds 2011 is Oprah gestopt met presenteren en heeft ze haar eigen televisiezender. Daarnaast geeft ze veel lezingen en heeft ze een meisjesschool opgericht in Zuid-Afrika.

Powervrouw 5: Beyoncé Knowles
Beyoncé Knowles is een grote voorbeeld voor veel jongeren. Met haar nummers probeert ze problemen in de wereld bespreekbaar te maken zoals bijvoorbeeld 'Run the World' en haar nieuwe nummer 'Formation'. Daarnaast is ze een van de best betaalde vrouwelijke artiesten ter wereld. Haar Mrs. Carter tour deed het geweldig, en ook de On The Run-tour met haar man Jay-Z stelt zeker niet teleur. De tour van het muzikale koppel levert per concert ongeveer 100 miljoen dollar (±91,6 miljoen euro) op. Dat is bijna net zo veel als een concert van The Rolling Stones. Ook haar aankomende Formation Tour was binnen enkele minuten uitverkocht.

​Welke vrouw vindt u een echte powervrouw? Laat het ons weten op onze Facebookpagina
BlogSocialButtons
Terug naar het overzicht
Let op! Geld lenen kost geld