Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening
BlogSocialButtons

Festival agenda - De leukste festivals op een rij

Festivals

De leukste festivals in Nederland​

​De lente is weer begonnen! Het is weer tijd voor festivals en gezelligheid. Vorige week werd het festivalseizoen geopend door Paaspop. ​In Nederland komen er steeds meer verschillende festivals voor jong en oud. Mocht u niet op vakantie gaan met de meivakantie of zomervakantie hoeft u zich zeker niet te vervelen. Plan een dagje naar een van de vele festivals die Nederland voor u te bieden heeft. Tegenwoordig zijn er verschillende festivals waar u terecht kunt voor muziek, kunst en cultuur, maar ook voor de lekkerste hapjes. Maak er een dagje uit van met het gezin of ga gezellig met een groep vrienden. Wij hebben voor u verschillende festivals in Nederland op een rij gezet.

​Bevrijdingsfestival

​5 mei 2016

​Elke 5 mei staan we met z'n allen weer stil bij het feit dat we in Nederland in vrijheid kunnen leven. Op veel plaatsen in Nederland worden daarom grote gratis Bevrijdingsfestivals georganiseerd door het Nationaal Comité 4 en 5 Mei. Elk jaar worden er verschillende ambassadeurs gekozen die het feest en de vrijheid gaan promoten. Dit jaar zijn dit Sunnery James & Ryan Marciano, Nielson en zangeres Kovacs. Net als tijdens de vorige edities zullen de Ambassadeurs van de Vrijheid 2016 ook nu in helikopters van Defensie door het hele land reizen en optreden.​ Naast de verschillende optredens is er ook plek voor kinderen om te spelen en zijn er verschillende kraampjes. Ontdek via deze link welk Bevrijdingsfestival bij u in de buurt is en welke artiesten zullen optreden.

Foodfestival Trek

6 mei - 11 september

Sinds vorig jaar zijn foodtrucks en foodfestivals een mega trend. Foodfestival Trek trekt door het hele land met een foodtruck karavaan. Op 6 mei begint het festival in het Vroesenpark in Rotterdam en eindigt het op 11 september in het Westbroekpark in Den Haag. Tientallen stadsparken in Nederland worden omgetoverd in een groot openlucht restaurant door de verschillende foodtrucks. Geniet onder andere van de lekkerste burgers en verse smoothies, maar ook van live muziek. Ga gezellig met een groep vrienden of met het hele gezin! Trek is geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur en de entree is gratis. Bezoek de website voor een overzicht van de verschillende steden die Trek aandoet.

Pinkpop

​10 – 12 juni 2016

Pinkpop is het langstlopende terugkerend popfestival ter wereld. Dit jaar vindt het festival voor de 47e keer plaats. Het driedaags festival vindt elk jaar plaats tijdens Pinksteren in Landgraaf. Ga gewoon een dag of ga het hele weekend en overnacht op de camping. Al jaren is Pinkpop een begrip in de wereld en is het een van de bekendste festivals in Nederland. Artiesten als The Beatles, Pearl Jam en Doe Maar hebben al eens op het podium gestaan. Dit jaar zijn de Red Hot Chilli Peppers, Paul McCartney en Lionel Richie de grote hoofdacts van het festival. Naast alle muziek is er ook een festivalmarkt en de 'Kalm aan Laan' waar u kunt uitrusten met allerlei eettentjes. Ga naar de website van Pinkpop voor alle artiesten en nog meer informatie.

​Parkpop

​26 juni​

​Parkpop is een van de leukste gratis festivals in Nederland. Daarnaast ook een van de grootste gratis muziekfestivals in Europa met gemiddeld zo'n 200.000 bezoekers. De gezelligheid in het Zuyderpark in Den Haag is een van de pijlers, maar ook het scala aan nationale en internationale artiesten die komen optreden. Het festival ook een podium aan nieuw Haags talent. Parkpop wordt elke laatste zondag in juni gehouden. Vaak is het met het festival heerlijk weer. Onder andere Jett Rebel en de Haagse band de Kraaien treden op.De muziek even zat?​

North Sea Jazz

8 - 10 juli 2016

North Sea Jazz is een groot internationaal jazz festival in Ahoy Rotterdam. Bekende namen als Miles Davis, B.B. King, en Alicia Keys hebben opgetreden op het festival. Daarnaast biedt het ook een platform voor nieuwe artiesten. Zo leerde het publiek Shirley Horn en Tania Maria kennen door het North Sea Jazz Festival. Bij het Festival worden de verschillende lagen van jazz gepresenteerd: van de helden van vroeger tot de frisse nieuwe jazz artiesten van nu. Naast jazz komen er ook veel andere genres voorbij, zoals blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer. Dit jaar zijn onder andere Earth Wind and Fire, Simply Red, Buddy Guy en Sabrina Starke te zien. Ga voor het volledige programma naar de website van North Sea Jazz.

​Welke festivals zou u willen bezoeken? Of mist u nog bepaalde festivals in het rijtje? Deel het met ons op onze Facebookpagina.

BlogSocialButtons
Terug naar het overzicht
Let op! Geld lenen kost geld