Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening
BlogSocialButtons

Complimentendag: Krijgt u wel eens complimenten

Complimentendag

Geef complimenten op Nationale Complimentendag!

Uit onderzoek is er gebleken dat er weinig complimenten worden gegeven in Nederland. Daarom de perfecte reden om dit probleem aan te pakken tijdens Nationale Complimentendag! De Nationale Complimentendag is in 2002 in het leven geroepen om mensen meer complimenten te laten geven en ze te leren ontvangen. Want naast het geven van complimenten weet men vaak ook niet hoe ze deze moeten ontvangen. Het geven en krijgen van een compliment kan een enorme boost geven aan het zelfvertrouwen. Iedereen vindt het leuk om waardering te krijgen. Niet alleen op het werk, maar ook vanuit de eigen omgeving. Krijgt u wel eens een compliment? Wij waren hier erg benieuwd naar en vroegen het aan onze klanten.

Wij zijn erg blij met u als klant!

In het kader van Nationale Complimentendag 2016 vroegen wij onder andere hoe vaak, waarover en van wie u vaak een compliment krijgt. Uit ons onderzoek is gebleken, dat 74,2% van de respondenten graag complimenten geeft aan anderen. Over het algemeen krijgen kinderen de meeste complimenten (24,9%) gevolgd door de partner (22,8%) en collega's (21,5%). Mannen geven voornamelijk complimentjes aan hun partner (34,6%), terwijl vrouwen vaker complimenten aan hun kinderen geven (34,7%). Daarnaast krijgen vrouwen vooral complimenten over hun uiterlijk (39,9%), maar vinden dat ze dit toch vaker mogen ontvangen (28,7%). De mannen krijgen voornamelijk complimenten over hun persoonlijkheid (33,8%), maar zouden graag meer complimenten willen krijgen over hun prestaties op werk (30%) en dan het liefst van hun baas (35,4%).

Uit eerder onderzoek kwam al duidelijk naar voren dat Nederlanders vaker horen dat hij of zij iets fout doen dan dat ze een compliment van de baas krijgen voor het geleverde werk. Daarom roepen wij alle werkgevers op om extra complimenten te geven met Nationale Complimentendag! Ook de werknemers mogen er een schepje bovenop doen, want 44% van de respondenten geeft aan graag een compliment te geven. Dit is natuurlijk erg jammer en daarom een goede reden om Nationale Complimentendag te vieren met extra complimenten. Natuurlijk niet alleen voor uw collega's, maar ook voor uw partner, kinderen en familie.

Complimenten geven doet u zo

Om op Nationale complimentendag extra complimentjes te geven moet u natuurlijk wel weten hoe. Vaak weet men niet goed hoe ze een compliment moeten geven. De complimentgever is bang dat het vervelend kan overkomen of dat iemand daar niet op zit te wachten. Hier vindt u een aantal tips om een goed compliment te geven. U kunt er dan zeker van zijn dat uw compliment niet vervelend overkomt en dat degene die uw compliment krijgt daar heel blij van wordt.

#1 Wees eerlijk en oprecht
Wees altijd eerlijk en oprecht wanneer u een compliment geeft. Geef ze daarom niet te vaak, alleen als u het ook echt vindt. Complimenten geven om het complimenten geven valt niet altijd in goede aarde. Men zal denken dat u er iets voor terug wil.

#2 Houdt het compliment concreet
Houdt het compliment altijd concreet en zorg dat het niet te vaag wordt. 'Omdat je een goede vriendin bent' zegt niets over uw vriendin dus leg uit waarom u dat vindt zoals 'Ik vind het fijn dat je altijd zo goed naar mij luistert' of 'Je staat altijd klaar voor anderen'.

#3 Doe het op een manier die bij u past
Wanneer u het moeilijk vindt om complimenten te geven hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. U kunt het opschrijven op een briefje of sturen via een SMS of whatsapp.

#4 Stem het compliment af op de ander
Probeer om uw compliment op de ander af te stemmen. Houdt de persoon in kwestie ervan om in de belangstelling te staan? Doe het dan waar andere bij zijn. Is de persoon in kwestie best verlegen? Doe het dan persoonlijk onder vier ogen.

#5 Herhaal complimenten vaker
Geef niet alleen complimenten tijdens Complimenten Dag. Probeer complimenten te geven, wanneer u deze echt wilt geven. Iedereen vindt het leuk om een compliment te krijgen. Wanneer u het vaker doet zult u zien dat mensen u ook vaker een compliment gaan geven.

Infographic complimentendag

BlogSocialButtons
Terug naar het overzicht
Let op! Geld lenen kost geld