Cashper

Achteraf betalen

Gekozen bedrag
€   100

Looptijd

Lening 100 Rentevergoeding 0,58
U betaalt terug
Terugbetaaldatum 01-01-0000 JKP 15%
Voorbeeld lening

Achteraf betalen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de wereld van de webwinkels, mede dankzij de grote vraag voor deze service van consumenten. Net zoals bij aankopen in een fysieke winkel, willen klanten eerst het product zien en dan pas de betaling voldoen. Voor de consument is dit uiteraard óók een fijne oplossing als het product op dit moment in het bezit moet zijn, maar er misschien nog geen financiële middelen voor zijn vrijgemaakt. Het product kan dan alsnog besteld worden via de webwinkel en de consument zal de betaling voldoen op een later tijdstip, uiteraard in overleg met de webwinkel. Ook kunnen bedragen in termijnen voldaan worden, al zullen er dan hoogstwaarschijnlijk rentekosten aan verbonden worden, omdat de webwinkel rente misloopt als het een langere looptijd verstrekt aan de klant.

Achteraf betalen onmisbaar voor webwinkels

Zoals al eerder genoemd, is het verstrekken van leverancierskrediet, zoals achteraf betalen vaak aangeduid wordt, erg fijn voor de consument en is het voor webwinkels dus erg aantrekkelijk om deze optie aan te bieden. Op deze manier blijft een webwinkel ook concurreren met andere aanbieders van gelijke producten. Het verstrekken van leverancierskrediet kan soms ook een blok aan het been worden voor de webwinkel, in geval van wanbetalers. Het bedrijf zal dan moeten investeren in bijvoorbeeld een incassobureau of een manier om het product terug te krijgen indien mogelijk.

Voor bedrijven die liever niet met het risico van wanbetaling gemoeid willen zijn, maar wél de optie om later te kunnen afrekenen willen aanbieden aan hun klanten, kunnen er ook voor kiezen om dit gedeelte uit te besteden aan een ander bedrijf. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is AchterafBetalen.nl. Hoe dit proces in zijn werk gaat is niet erg ingewikkeld. Dit bedrijf neemt simpelweg het betalingsproces uit handen van de webwinkel. Het bedrijf biedt een betalingsgarantie aan de webwinkel en zal verdere correspondentie met de klant onderhouden. Uiteraard brengt dit extra kosten met zich mee, maar het zorgt er wel voor de webwinkel zelf zich niet verder bezig hoeft te houden met het incasseren van betalingen.

Een vorm van lenen?

Een lening kan ook gezien worden als een vorm van achteraf betalen. Het is namelijk zo dat een bank of andere kredietverlener een bedrag ter beschikking stelt voor de aanvrager, zodat hij of zij het geld kan gebruiken voor het aanwenden van een product of bepaalde service. Dit bedrag wordt door de aanvrager op een later moment terugbetaald aan de kredietverlener, inclusief rente en mogelijke andere bijkomende kosten. Een ander voorbeeld is een creditcard. Met deze kaart kunnen betalingen worden verricht, die pas aan het einde van de maand of het kwartaal daadwerkelijk van de rekening van de kaarthouder worden afgeschreven. Een van de gevaren van een creditcard is dan ook dat veel mensen niet direct in de portemonnee voelen hoe veel geld ze uitgeven en uiteindelijk meer geld uitgegeven hebben dan dat de consument bezit.

Ditzelfde probleem kan zich voordoen in het geval van achteraf betalen bij webwinkels. Consumenten bestellen soms meer producten dan dat zij in de toekomst kunnen afdragen en kunnen hierdoor zwaar in de problemen raken. Het is daarom voor een consument altijd van belang om goed na te gaan of de betaling wel altijd voldaan kan worden.

Let op! Geld lenen kost geld